• 28 de juny de 2017

  Control Remot

  L’activació terapèutica de parts del cervell concretes pot alleujar els símptomes de pacients amb certes malalties neurològiques. Una aproximació –l’estimulació cerebral profunda– és tan invasiva com sona, requerint perforar el crani dels pacients i insertar elèctrodes. Un enfocament alternatiu –l’estimulació magnètica transcranial– és una teràpia plenament no invasiva, però només arriba a les capes més exteriors del cervell, i per tant restringeix les afeccions que pot tractar. Una nova tècnica, actualment en procés de desenvolupament, anomenada estimulació d’interferència temporal (TI, per les sigles en anglés) podria oferir el millor de les dos anteriors en poc temps, és a dir, una estimulació cerebral profunda sense cirurgia. La tècnica utilitza dos freqüències elèctriques ultra altes que, per separat no poden excitar les cèl·lules cerebrals i passen a través d’elles, però combinades amb el punt de localització desitjat, interfereixen entre elles i creen un senyal de baixa freqüència al qual responen les neurones. En efecte, la imatge mostra l’activació (en verd brillant) de neurones, induïda per TI, de l’hipocamp del ratolí sense l’estimulació del cervell que l'envolta.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Nir Grossman, PhD, Suhasa B. Kodandaramaiah, PhD, i Andraii Rudenko, PhD
  Media Lab, MIT, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.