• 28 de juny de 2017

  Control Remot

  L’activació terapèutica de parts del cervell concretes pot alleujar els símptomes de pacients amb certes malalties neurològiques. Una aproximació –l’estimulació cerebral profunda– és tan invasiva com sona, requerint perforar el crani dels pacients i insertar elèctrodes. Un enfocament alternatiu –l’estimulació magnètica transcranial– és una teràpia plenament no invasiva, però només arriba a les capes més exteriors del cervell, i per tant restringeix les afeccions que pot tractar. Una nova tècnica, actualment en procés de desenvolupament, anomenada estimulació d’interferència temporal (TI, per les sigles en anglés) podria oferir el millor de les dos anteriors en poc temps, és a dir, una estimulació cerebral profunda sense cirurgia. La tècnica utilitza dos freqüències elèctriques ultra altes que, per separat no poden excitar les cèl·lules cerebrals i passen a través d’elles, però combinades amb el punt de localització desitjat, interfereixen entre elles i creen un senyal de baixa freqüència al qual responen les neurones. En efecte, la imatge mostra l’activació (en verd brillant) de neurones, induïda per TI, de l’hipocamp del ratolí sense l’estimulació del cervell que l'envolta.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de Nir Grossman, PhD, Suhasa B. Kodandaramaiah, PhD, i Andraii Rudenko, PhD
  Media Lab, MIT, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.