• 20 d'octubre de 2019

  Creixement de Càlculs Biliars

  Si has tingut la mala sort de patir càlculs biliars, saps com de molests poden arribar a ser. Trobant-se en la vesícula biliar i formant-se per grups de sals calcàries i colesterol, poden ser tan grans com una pilota de golf o tan xicotets com un gra de sorra. I, tot i que moltes persones amb càlculs biliars no tenen cap símptoma, aquests poden causar dolor i malalties greus. El tractament més simple es tracta d’una cirurgia que consistix en extirpar tota la vesícula biliar, ja que els medicaments actuals tarden molt de temps en fer efecte i normalment no solen ser molt efectius. Un problema en la recerca de nous tractaments és que els investigadors no entenen completament com es formen els càlculs biliars en primer lloc. Un nou estudi mostra que les “xarxes” adhesives de l’ADN expulsades per les cèl·lules immunitàries poden ser les responsables de desencadenar el creixement dels càlculs biliars i poden ser bloquejades per certs medicaments, assenyalant una nova via potencial per la prevenció o tractament d’aquests càlculs problemàtics.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Luis E. Muñoz, Sebastian Boeltz, Rostyslav Bilyy, Christine Schauer i Aparna Mahajan, i col·laboradors
  Friedrich Alexander University Erlangen-Nürnberg (FAU), Department of Internal Medicine 3 – Rheumatology and Immunology, Universitätsklinikum Erlangen, Alemanya
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2019. Reproduït amb el seu permís
  Publicat en Immunity, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.