• 6 d'octubre 2015

  Dades a Demanda

  Els metges tenen molts tractaments potents de gran abast a la mà per combatre el càncer, però no tenen bon reconeixement. Les tècniques d'imatge i rastreig actuals prenen una instantània del tumor en un moment determinat en el temps. Però els tumors poden créixer i canviar ràpidament, de manera que els metges han de prendre mesures més regulars per fer el seguiment. Ara els científics han desenvolupat un petit sensor (a la foto) que pot ser implantat en un tumor, on supervisa constantment l'acidesa del teixit i la quantitat d'oxigen dissolt en ell. Aquests mesuraments proporcionen una visió de la salut del tumor. El sensor transmet les dades sense cablejat i els metges poden accedir-hi en qualsevol moment per fer un seguiment d'un pacient en particular sobre com respon a una teràpia. Això els permetrà respondre als canvis ràpidament, mitjançant l'ajust de dosi o canviant les teràpies quan siga necessari. Aquest tractament, en última instància podria millorar la supervivència del pacient, alhora que redueix la seua exposició als efectes secundaris.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge del treball de Michael Cima i col·laboradors
  Koch Institute for Integrative Cancer Research, del Massachusetts Institute of Technology
  Reproduït amb permís de la Royal Society of Chemistry
  Publicat en Lab on a Chip

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.