• 2 de febrer de 2020

  Desarmar i Neutralitzar

  Les cèl·lules del sistema immunitari que reaccionen primer es desarmen espontàniament després d'unes hores d'haver sigut utilitzades per a lluitar contra la infecció. Açò manté el sistema immunitari en revisió i impedeix que danye teixit sa. Estes cèl·lules, anomenades neutròfils, contenen un armament defensiu de proteïnes altament tòxiques i poden formar estructures tipus trampa. Totes juntes, estes proteïnes i trampes tenen com a objectiu destruir els bacteris invasors, però també poden danyar teixit sa, particularment en els pulmons. És sabut que la sobreactivitat del sistema immunitari pot jugar un rol clau en malalties del càncer, cor i neurodegeneratives. Nous descobriments mostren que estes proteïnes dels neutròfils s'emmagatzemen gradualment fins a esgotar-se, i les cèl·lules perden la seua habilitat per a crear trampes. Este mecanisme integral manté els nivells d'inflamació sota control i protegeix teixit vulnerable. Ací, els neutròfils (en verd) estan penetrant el teixit pulmonar d'un ratolí infectat. S'ha mostrat que este mecanisme ocorre també en cèl·lules humanes i pacients amb pneumònia.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge del treball de Jose M. Adrover i col·laboradors
  Area of Cell and Developmental Biology, Fundación Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares, Madrid, Espanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Immunology, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.