• 8 de maig de 2021

  Detector d'Inflamacions

  La tomografia per emissió de positrons (PET) és un tipus de tècnica d'imatge mèdica en la qual s'introdueixen en el cos traçadors radioactius per permetre els doctors poder detectar i mesurar processos fisiològics com ara la inflamació, el flux de sang o el creixement de tumors. Per a la inflamació, un dels traçadors més utilitzats és el 18F-FDG (fluorodeoxiglucosa), però com que aquesta etiqueta una varietat de cèl·lules metabòlicament actives, manca d'especificitat. Ara hi ha un nou traçador en treball: una versió radioactiva d'una molècula natural - Siglec-9 - que s'uneix a la proteína inflamatòria d'adhesió vascular 1. La major especificitat del traçador significa que pot ser utilitzada en dosis menors i tindre una precisió millorada. De fet, les mans del pacient amb artritis reumatoide que apareixen a la imatge semblen mostrar senyals més brillants a les articulacions inflamades quan s'utilitza Siglec-9 per a PET (dalt) que quan s'utilitza 19F-FDG. Aquests resultats en les primeres proves amb humans auguren la continuació del desenvolupament clínic d'aquest traçador.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge adaptada del treball de Rikka Viitanen i col·laboradors
  Turku PET Centre, University of Turku, Turku, Finlàndia
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Journal of Nuclear Medicine, abril de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.