• 8 de maig de 2021

  Detector d'Inflamacions

  La tomografia per emissió de positrons (PET) és un tipus de tècnica d'imatge mèdica en la qual s'introdueixen en el cos traçadors radioactius per permetre els doctors poder detectar i mesurar processos fisiològics com ara la inflamació, el flux de sang o el creixement de tumors. Per a la inflamació, un dels traçadors més utilitzats és el 18F-FDG (fluorodeoxiglucosa), però com que aquesta etiqueta una varietat de cèl·lules metabòlicament actives, manca d'especificitat. Ara hi ha un nou traçador en treball: una versió radioactiva d'una molècula natural - Siglec-9 - que s'uneix a la proteína inflamatòria d'adhesió vascular 1. La major especificitat del traçador significa que pot ser utilitzada en dosis menors i tindre una precisió millorada. De fet, les mans del pacient amb artritis reumatoide que apareixen a la imatge semblen mostrar senyals més brillants a les articulacions inflamades quan s'utilitza Siglec-9 per a PET (dalt) que quan s'utilitza 19F-FDG. Aquests resultats en les primeres proves amb humans auguren la continuació del desenvolupament clínic d'aquest traçador.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge adaptada del treball de Rikka Viitanen i col·laboradors
  Turku PET Centre, University of Turku, Turku, Finlàndia
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Journal of Nuclear Medicine, abril de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.