• 07 d'octubre de 2022

  Donant Suport al Desenvolupament

  Igual que els estudiants que es graduen es dispersen arreu del món, les cèl·lules d'un embrió broten d'una única col·lecció, anomenada cresta neural, i s'aventuren com a primers elements atrevits per diverses estructures corporals. Els contratemps poden causar anomalies físiques significatives, de manera que els investigadors estan examinant el paper de l'àcid hialurònic, un component clau de la matriu extracel·lular que dona suport a gran part del procés. Estudis anteriors d'enzims coneguts per regular la seua presència no han precisat el seu paper. Un nou enfocament va examinar un altre enzim, TMEM2 (de color verd a l'embrió de ratolí de la imatge), que actua sobre la superfície de les cèl·lules per descompondre l'àcid hialurònic (de color roig, present on els nivells de TMEM2 són baixos). Com un gran professor, TMEM2 va ser essencial per trencar barreres i crear un entorn propici per a la migració i el creixement cel·lulars amb èxit. La identificació dels reguladors i actors clau del procés pot ajudar a aclarir el camí perquè les cèl·lules i, en última instància, les persones puguen desenvolupar el seu potencial.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Toshiro Inubushi i col·laboradors/es
  Department of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, Osaka University Graduate School of Dentistry, Osaka, Japó
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicada en PLOS Genetics, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.