• 29 de juny de 2017

  Edició de Cèl·lules Cardíaques

  Aquesta és una cèl·lula del cor humana, però no prové d'un cor. Es va crear en un laboratori a partir d'una cèl·lula mare pluripotent induïda (iPS). Com que les cèl·lules cardíaques són difícils d'obtenir, els investigadors creen cèl·lules iPS d'altres tipus de cèl·lules adultes, com ara la pell, la sang o altres teixits fàcils d'accedir i, a continuació, dirigeixen les cèl·lules iPS a convertir-se en qualsevol tipus de cèl·lula, en aquest cas, del cor. Mitjançant la creació d'aquestes cèl·lules de pacients amb malalties cardiovasculars, els científics poden examinar els mecanismes de la malaltia sense necessitat de tindre material cardíac real. Ara, els investigadors estan adoptant el mètode un pas més enllà i combinant les tècniques d'iPS amb la tecnologia d'edició de gens –una metodologia que permet canviar els gens específics d'interès. Mitjançant l'ús de l'edició de gens dins de les cèl·lules iPS (per alterar els gens relacionats amb la funció cardíaca), i després dirigint les cèl·lules per convertir-les en cèl·lules del cor, els investigadors poden observar com mutacions específiques poden alterar el que deuria ser un desenvolupament normal de cèl·lules cardíaques.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge cortesia de Joseph C. Wu, Stanford Cardiovascular Institute
  Stanford Cardiovascular Institute, Stanford, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats per l'American Heart Association
  Investigació publicada en Circulation Research, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.