• 23 de maig de 2021

  Eixides d'ADN

  L'ADN manté les instruccions químiques per donar lloc a la vida, però a les mans adequades és tambe un material constructor fort i versàtil. Els nanotecnòlegs d'ADN han dedicat anys a explorar el que és mecànicament possible amb les molècules d'ADN- de forma similar a com els arquitectes i els enginyers deuen primer aprendre sobre els seus materials per poder dissenyar amb confiança. Han estat descobrint com les diferents sequències s'uneixen i com poden combinar-se les diferents cadenes d'ADN per augmentar la resistència, fent vissagres, rotors i pols. I, de la mateixa forma que ara els arquitectes empren un programari de disseny assistit per ordinador per accelerar el seu treball aquest pla d'ADN (70 bilions de vegades més petit que un jumbo jet) es va dissenyar en minuts en lloc de dies, usant aquest software nou anomenat MagicDNA per simular estructures potencials. Amb l'acceleració del disseny, els investigadors esperen crear robots d'ADN cada vegada més sofisticats, que potser ajudaran a detectar processos a l'interior del cos i caiguen en picat amb una càrrega de medicaments per salvar la vida.

  Escrit per John Ankers

  Vídeo del treball de Chao-Min Huang i col·laboradors
  Department of Mechanical and Aerospace Engineering, The Ohio State University, Columbus, OH, EUA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Materials, abril de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.