• 01 de octubre de 2022

  El Greix Respon

  Qualsevol que mire el seu pes se sentirà molt conscient del seu greix però, ¿pot el propi greix transmetre també eixa informació? Durant molt de temps s'ha pensat que el nostre teixit adipós, el qual emmagatzema energia com a cèl·lules adiposes, comunica informació de la fam i el metabolisme mitjançant hormones alliberades al torrent sanguini. Però un nou estudi que utilitza una tècnica d'imatgeria que fa que els teixits es vegen transparents, de manera que les neurones poden ser clarament visualitzades (vegeu el vídeo) ha revelat una connexió cel·lular direct entre el cervell i el greix. Algunes d'aquestes neurones es connecten al sistema nerviós simpàtic (involucrat en la resposta de lluita o fugida) però els investigadors es van sorprendre al vore altres comunicant-se directament amb el cervell. Silenciant selectivament alguns grups d'aquestes cèl·lules es va trobar que transmitixen senyals de detenció i arrancada per a regular la descomposició del greix. L'intercanvi d'informació sol estar interromput en malalties com la diabetis i l'obesitat, pel que tal volta aprofitar aquesta línia d'investigació podria ajudar amb nous tractaments.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de Yu Wang i col·laboradors
  Department of Neuroscience, Dorris Neuroscience Center, Scripps Research, San Diego, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Nature, agost de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.