• 4 d'octubre de 2017

  El Poder de la Flor

  Opressió del pit i del coll, silbilació, tos, i lluita per cada respiració –aquests són els aterridors símptomes d'un greu atac d'asma. Més de 300 milions de persones al voltant del món sofrixen asma (inflamació crònica de les vies respiratòries) i més de 250.000 moriran d'aquesta afecció cada any. Encara que la majoria de pacients controla la seua asma amb tractaments antiinflamatoris, per a aquells amb una malaltia especialment greu, no és suficient. Per tant, els investigadors estan desenvolupant tractaments addicionals per a suprimir la rigidesa del múscul pulmonar causat per una excessiva estimulació dels receptors de les vies respiratòries –un signe distintiu de l'asma sever. Un compost, aïllat de l'arbust Ardisia crenata (a la foto), es dirigeix a una varietat d'aquests receptors i recentment s'ha demostrat en models animals d'asma que promou la relaxació sostinguda de les vies respiratòries. Si els futurs estudis mostren que el compost és segur per a la utilització en humans, podria significar que fins i tot els més greus asmàtics finalment podran ser capaços de relaxar-se i olorar les flors.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Raphael Reher i Daniela Wenzel, University of Bonn
  Institute of Physiology I, Life and Brain Center, Medical Faculty, University of Bonn, Bonn, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels fotògrafs
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, setembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.