• 30 de juliol de 2018

  El Poder de la Planta

  Afectant a més de 320 milions de persones en tot el món, la diabetis tipus 2 és una afecció, significativa a nivell mundial, caracteritzada per nivells elevats de glucosa en la sang. Els fàrmacs actuals funcionen inhibint els enzims que trenquen les cadenes de sucre en unitats de glucosa, però això pot causar efectes secundaris desagradables, des de la flatulència fins a la diarrea. La cerca d'una solució va conduir al descobriment de la montbretina A (MbA), un compost trobat en els bulbs, o corms, de la planta montbretia, comú a l'Àfrica i amb flor, (a la foto). Les proves van trobar que MbA bloqueja un altre enzim, conegut com HPA, per disminuir la glucosa en la sang sense els efectes secundaris. Els investigadors investiguen ara com la montbretia fabrica la MbA, per buscar formes de producció massiva per a la indústria farmacèutica. Els treballs recents van identificar els enzims requerits per produir alguns compostos intermedis en la ruta cap a MbA, incloent-hi mini-MbA, que també inhibeix l'HPA. Introduir els gens requerits, a partir de montbretia, va permetre la síntesi de mini-MbA en plantes de tabac transformades, un primer pas cap a una producció a gran escala.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge de Seohyun (Jenny) Jo, University of British Columbia
  University of British Columbia, Vancouver, Canadà
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en The Plant Cell, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.