• 30 de juliol de 2018

  El Poder de la Planta

  Afectant a més de 320 milions de persones en tot el món, la diabetis tipus 2 és una afecció, significativa a nivell mundial, caracteritzada per nivells elevats de glucosa en la sang. Els fàrmacs actuals funcionen inhibint els enzims que trenquen les cadenes de sucre en unitats de glucosa, però això pot causar efectes secundaris desagradables, des de la flatulència fins a la diarrea. La cerca d'una solució va conduir al descobriment de la montbretina A (MbA), un compost trobat en els bulbs, o corms, de la planta montbretia, comú a l'Àfrica i amb flor, (a la foto). Les proves van trobar que MbA bloqueja un altre enzim, conegut com HPA, per disminuir la glucosa en la sang sense els efectes secundaris. Els investigadors investiguen ara com la montbretia fabrica la MbA, per buscar formes de producció massiva per a la indústria farmacèutica. Els treballs recents van identificar els enzims requerits per produir alguns compostos intermedis en la ruta cap a MbA, incloent-hi mini-MbA, que també inhibeix l'HPA. Introduir els gens requerits, a partir de montbretia, va permetre la síntesi de mini-MbA en plantes de tabac transformades, un primer pas cap a una producció a gran escala.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Seohyun (Jenny) Jo, University of British Columbia
  University of British Columbia, Vancouver, Canadà
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en The Plant Cell, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.