-
18 d'agost de 2021
El Recital dels Òrgans
Pel que fa a la salut, pot ser difícil saber què passa a dins. Afeccions com les malalties del cor, les malalties del fetge i la diabetis estan en augment a tot el món i s’està cercant la manera d’identificar les persones amb més risc i oferir intervencions per millorar la seua salut. Una idea és utilitzar imatges de ressonància magnètica (RM) per examinar la composició de set òrgans interns diferents a la recerca d’indicadors inicials de la malaltia. En l'estudi més gran d'aquest tipus, els investigadors han utilitzat la intel·ligència artificial (IA) per combinar més de 38.000 escàners de ressonància magnètica com aquestes dels participants a l'estudi del Biobanc del Regne Unit amb dades genètiques. Han descobert que les exploracions es poden utilitzar com a forma de mesurar la salut i han identificat 93 variacions genètiques associades als riscos de malaltia. Les troballes podrien alimentar noves eines per ajudar els metges a avaluar la salut de les persones des de dins.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball fet per Yi Liu i col·laboradors/es
Research Centre for Optimal Health, School of Life Sciences, University of Westminster, Londres, UK and Calico Life Sciences LLC, South San Francisco, CA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicada en eLife, juny de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.