• 30 de juliol de 2020

  En Recerca del GAP

  El desenvolupament de les vacunes requereix un equilibri molt precís, que consisteix en alterar un agent patogen perillós, de manera que aquest siga inofensiu per a injectar-lo, i alhora que conserve la seua identitat per tal que siga capaç de produir la resposta del sistema immunitari. El que es pretén és que les nostres cèl·lules immunes no només facen anticossos per derrotar el patogen, sinó que guarden una mena de memòria cel·lular, de manera que davant un segon contacte amb aquest patogen es desencadene una resposta ràpida. En aquest estudi, els investigadors van injectar un Plasmodium falciparum, paràsit que causa malària, a un ratolí. Aquest paràsit va ser atenuat genèticament (GAP) eliminant el gen anomenat Mei2, com a conseqüència el patogen està viu però atrapat al fetge del ratolí i és incapaç de passar a la sang, on pot provocar malalties. A la imatge, les taques de colors posen de manifest diferents aspectes del patogen atenuat, ajudant als científics a saber si aquest pot servir per a preparar les defenses immunes del ratolí, un pas cap als assaigs de vacunes GAP semblants en humans.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Debashree Goswami i col·laboradors
  Center for Global Infectious Disease Research, Seattle Childrens Research Institute, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en JCI Insight, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.