-
8 de novembre de 2021
Energia d'Algues per al Cervell
El cor d’aquest cullerot està sent injectat amb algues verdes fotosintètiques que es poden vore bombant-se per les artèries de l’animal. Sí, els científics realment estan injectant plantes dins de granotes i, sí, podria ser l’experiment més destrellatat que mai s’haja fet. Però aquesta bogeria aparent seguix cert mètode perquè, en resposta a la llum, les algues fan oxigen que pot mantindre el cervell en funcionament encara que l’oxigen ambiental siga baix. Per adaptar aquesta estratègia als humans, faria falta no solament fer algues segures que no bloquegen els vasos sanguinis o provoquen reaccions immunitàries, a més s'haurien d'il·luminar teixits en la profunditat del cos. Així doncs, és poc probable que s’utilitze per tractar atacs al cor, ictus, COVID, o altres afeccions que provoquen hipòxia. Mentre els investigadors s’enfronten a aquests problemes significatius, aquestes cel·luletes verdes es podrien gastar per prolongar la viabilitat de teixits i òrgans en cultiu.
Escrit per Ruth Williams
Vídeo del treball de Suzan Özugur i col·laboradors/es
Department Biology II, Ludwig-Maximilians-University Munich, Planegg, Alemanya
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC-ND 4.0)
Publicat en iScience, octubre de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.