• 21 de gener de 2020

  Enfocament Orientat

  La proteïna morfogènica òssia (BMP-2) s'utilitza habitualment per a facilitar la reparació òssia en grans fractures en augmentar la producció òssia. Les grans dosis requerides, però, causen problemes, especialment el creixement no desitjat d'os en teixits propers. S'han utilitzat diversos mètodes per restringir la BMP-2 a zones específiques, com unir-la a una bastida de col·lagen o incrustar-la en biomaterials amb proteïnes que s'uneixen a BMP-2, però presenten un èxit limitat, ja que és difícil assolir l'equilibri adequat d'alliberament i restricció. Actualment, els investigadors hi han proposat una nova tècnica, que consisteix en unir la BMP-2 a micropartícules d'heparina, un polisacàrid que sovint s'utilitza com a diluent de la sang o anticoagulant. Les proves sobre defectes ossis al fèmur de rates (a la imatge, les partícules d’heparina de color roig), van trobar que el creixement ossi es restringia millor a la zona correcta quan s’utilitzaven micropartícules d’heparina. Tot i que cal abordar altres problemes, aquest mètode podria obrir un camí prometedor cap a una reparació òssia més específica.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del treball de Marian H.Hettiaratchi i col·laboradors
  The Knight Campus for Accelerating Scientific Impact, University of Oregon, Eugene, OR, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Investigació publicada en Science Advances, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.