• 29 d'octubre de 2018

  Enviament Directe

  Per assegurar-se que els medicaments arriben a les cèl·lules dianes, inclòs als llocs més inaccessibles, els investigadors han reclutat organismes unicel·lulars mòbils per què naden per tot el cos, enviant substàncies on més es necessiten. Els bacteris són normalment els més usats per desenvolupar aquests sistemes però, en el cos, tenen el potencial una ràpida reproducció, amb el risc de tornar-se tòxics, per açò un grup de científics està treballant en una alternativa, basada en una alga d’aigua dolça Chlamydomonas reinhardtii. Propulsada per si mateix amb la seua llarga cua, aquesta alga unicel·lular (a la imatge, de color verd) pot nadar pels fluids del cos, com la sang i el plasma. Amb microesferes magnètiques (en taronja) que s’uneixen a l’alga, els seus moviments poden ser dirigits usant el camp magnètic, i les esferes poden emmagatzemar components útils per a la seua distribució. Els experiments en el laboratori mostren que les algues podrien transferir amb èxit molècules a les cèl·lules dels mamífers, obrint un camí cap a futures proves en organismes vius.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge, cortesia de Metin Sitti, Physical Intelligence Department, Max Planck Institute for Intelligent Systems, Stuttgart, Alemanya
  Physical Intelligence Department, Max Planck Institute for Intelligent Systems, Stuttgart, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Advanced Materials, setembre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.