• 12 de maig de 2022

  Equilibrisme

  Donem per fet l'equilibri la major part de les nostres vides, però hi ha molt més del que sembla a simple vista, o millor dit, a oïda. La nostra orella interna té tres canals plens de líquid que ens ajuden a detectar que és dalt i que és baix. Les estructures anomenades cresta estan cobertes de pèls minúsculs que senten aquests moviments angulars del cap, però a mesura que envellim, no funcionen tan bé, cosa que augmenta la probabilitat de caure. Comprendre com es formen aquestes crestes pot ajudar a frenar la seua degeneració i evitar que ens caiguem. Mitjançant la dissecció de crestes en ratolins, els investigadors van descobrir quins tipus de cèl·lules estan presents a cada etapa del desenvolupament i on es troben. Aquest vídeo mostra una sèrie de talls que mostren algunes de les diferents cèl·lules que formen l'estructura de les crestas. Aquestes inclouen cèl·lules de suport úniques (magenta), cèl·lules que expressen una proteïna anomenada Sox2 que ajuda a convertir les cèl·lules de suport en cèl·lules ciliades (blanques) i cèl·lules que es connecten al nostre cervell (grogues).

  Escrit per Sophie Arthur

  Vídeo del treball de Brent A Wilkerson i col·laboradors
  Department of Biological Structure, University of Washington, Seattle, WA, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, maig de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.