-
14 de juny de 2021
Esperit de Comunitat
Quan els científics estudien els bacteris al laboratori, sovint els conreen com a colònies planes en plaques de gel amb nutrients o com a cèl·lules individuals en un brou líquid. Al món real, les coses són molt diferents. Els bacteris en entorns naturals creixen en comunitats tridimensionals conegudes com a biofilms, que poden estar formats per diversos tipus diferents de bacteris. Per descobrir més sobre com interactuen les cèl·lules bacterianes en biofilms, els investigadors han vist què passa quan dos tipus de bacteris es conreen en condicions diferents. Una soca és normal (la fila del mig i la fila superior roja) i l'altra comporta una alteració del gen alrA (fila inferior, a la part superior verda), que participa en la fabricació del nutrient essencial alanina. Les cèl·lules sense alrA moren si es conreen en cultius plans o líquids, però sobreviuran en biofilms alimentant-se d'alanina produïda per les cèl·lules normals que els envolten, revelant com poden cooperar els bacteris junts.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball fet per Heidi A Arjes i col·laboradors/es
Department of Bioengineering, Stanford University School of Medicine, Stanford, CA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, febrer de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.