• 5 d'abril de 2016

  Essencials de la Divisió

  Per a alguns homes, la infertilitat està causada per una errada en la meiosi, el tipus especial de divisió cel·lular necessari per què les cèl·lules germinals es transformen en espermatozoides funcionals. No obstant això, una nova tècnica podria ajudar a desenvolupar tractaments per a aquesta disfuncionalitat. Els científics han induït cèl·lules mare de ratolí per desenvolupar-se com a espermatozoides funcionals exposant-les a un còctel de substàncies químiques que imita l'entorn de l'interior dels testicles. Dispersant els cromosomes (com a la imatge) dels espermatozoides induïts es van observar en diferents etapes de la meiosi; en color rosa es mostra una molècula encarregada de mantindre els cromosomes junts durant les primeres etapes de la meiosi, i, en verd, una que és important per evitar que l'ADN siga danyat. Amb aquest enfocament, l'equip podia seguir la progressió essencial de l'organització dels cromosomes que condueix a la producció de cries sanes. Fusionant-los amb un òvul, els espermatozoides induïts van ser capaços de crear embrions, que es van desenvolupar en cries de ratolí sanes.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Quan Zhou, Mei Wang i Yan Yuan, i col·laboradors
  State Key Laboratory of Reproductive Medicine, Department of Histology and Embryology, Nanjing Medical University, Xina
  Drets de la imatge d'Elsevier 2016
  Plublicat en Cell Stem Cell, març de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.