• 14 de octubre de 2022

    Evasors d’Atacs

    Les cèl·lules canceroses són mestres de l’evasió trobant noves maneres de sobreviure als tractaments. Ara uns investigadors estudien per què els tumors reapareixen després de la immunoteràpia, un tractament que utilitza les limfòcits T citotòxics del sistema immunitari que semblen dirigir-se i matar eficaçment les cèl·lules canceroses injectant-les grànuls tòxics. En un model de càncer de ratolí, on els tumors retornaren després de la immunoteràpia inicial, la microscòpia electrònica de rastreig va mostrar que les cèl·lules canceroses s’amagaven entre elles per evitar ser destruïdes, un procés anomenat formació de cèl·lula a cèl·lula. L’exposició de cèl·lules canceroses dels tumors a diferents cèl·lules immunitàries en una placa, va mostrar que els limfòcits T citotòxics desencadenaven específicament la formació de cèl·lula a cèl·lula, tal com es captura ací mitjançant l’escaneig de cèl·lules vives. Injectant a ratolins fàrmacs que bloquejaven una via molecular activada per l’atac de limfòcits T citotòxics abans de la formació de cèl·lula a cèl·lula, va incrementar l’eficàcia de la immunoteràpia posterior. Això revela un important mecanisme del càncer per a evadir la immunoteràpia i un punt de partida per contrarestar-lo.

    Escrit per Lux Fatimathas
    Vídeo del treball d'Amit Gutwillig i col·laboradors
    Department of Pathology, Sackler School of Medicine, Tel Aviv University, Tel Aviv, Israel
    Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en eLife, setembre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.