• 7 de juny de 2020

  Exposant Enemics Ocults

  Un criminal buscat amb un pentinat particularment característic potser es talle els cabells per no cridar l'atenció. Les cèl·lules canceroses del cos duen a terme un truc similar, absorbint marcadors únics de la seua superfície que podrien alertar a altres cèl·lules de la seua presència amenaçant. Un nou estudi ha descobert que un medicament anomenat proclorperazina, utilitzada sovint per tractar nàusees i psicosi, pot previndre que les cèl·lules canceroses oculten els seus receptors superficials restringint l'endocitosi - un procés per introduir substàncies dins d'una cèl·lula. En ratolins, i després en pacients, el tractament amb el fàrmac portava a una major acumulació d'aquests marcadors delators en la superfície de les cèl·lules canceroses. En conseqüència, va facilitar a les cèl·lules immunitàries (blanques a la imatge) i el fàrmac anticàncer cetuximab (en blau), unir-se i deshabilitar les cèl·lules canceroses (en roig). Açò podria suposar un augment en la potència d'aquests tipus de tractaments.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Blerida Banushi i Fiona Simpson UQDI, University of Queensland, inclosa en Cell Picture Show
  The University of Queensland Diamantina Institute, University of Queensland, Woolloongabba, Austràlia
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.