• 8 de setembre de 2020

  Exposant Trucs Tumorals

  Els tumors tenen una varietat de tàctiques per a evitar la detecció i destrucció per part del sistema immunitari. Poden, per exemple, desplegar proteïnes a les superfícies de les seues cèl·lules que indiquen a les cèl·lules immunitàries que no les destruïsquen. Poden també alliberar molècules immunosupresores que disminueixen l'activitat de patrullatge de les cèl·lules immunes. I, com s'ha descobert recentment, poden produir una proteïna anomenada CCR2, que inhibeix la infiltració i maduració de les cèl·lules dendrítiques - un tipus de cèl·lula missatgera que alerta altres cèl·lules immunitàries i les torna a accionar. El tumor de l'esquerra (verd) expressa CCR2, mentre que el de la dreta no, i té com a resultat un nombre molt més gran de cèl·lules immunitàries infiltrades (roig). La bona notícia és que identificant aquestes variades estratègies d'evasió immunitària, els investigadors estan millor informats per a trobar noves formes de contrarestar-les.

  Escrit per Ruth Williams

  Imagen per Xue-Yan He, Egeblad lab, Cold Spring Harbor Laboratory
  Cold Spring Cold Spring Harbor Laboratory, Cold Spring Harbor, NY, EUA
  Drets de la imatge sota els autors originals
  Investigació publicada en Journal of Experimental Medicine, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.