-
18 de novembre de 2021
Extra Notch
La construcció d'un cos sa depén de la producció de noves cèl·lules sols quan es necessiten i on es necessiten, ja que en cas contrari açò podria provocar càncer. Saber quan créixer i quan detenir-se està controlat per un complex sistema de senyals moleculars conegut com la ruta de senyalització Notch. Per obtenir més informació sobre com funciona la senyalització Notch, uns investigadors han estat estudiant xicotets cucs nematodes amb desperfectes en diversos components de la ruta, i veient com afecten al creixement cel·lular. A l'esquerra hi ha una gònada normal de cuc (l'òrgan on es produeixen els òvuls i els espermatozoides), amb una xicoteta població de cèl·lules en divisió ressaltades en verd i les cèl·lules no proliferants en roig. Els altres dos òrgans provenen de cucs amb senyalització Notch hiperactiva, plens de cèl·lules que es divideixen sense control. La senyalització de Notch també és defectuosa en alguns tumors humans, per la qual cosa descobrir més sobre com funciona aquesta ruta podria proporcionar informació sobre nous tractaments contra el càncer.
Escrit per Kat Arney
Imatge de Ramya Singh i col·laboradors/es
Department of Biological Sciences, University of Calgary, Calgary, Canadà
Imatge publicada orignialment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS Genetics, setembre de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.