• 2 d'abril de 2020

  Factor de Greix

  Mentre que molts de nosaltres romanem a casa aplanant amb la corba epidemiològica de la COVID-19, la reducció d'oportunitats per a fer exercici fan probable que les nostres pròpies corbes d'engreixament no s'aplanen. Els científics que estudien els mecanismes d’emmagatzematge de greix al cos han descobert recentment un factor clau que, quan manca de ratolins, fa que les cèl·lules grasses (com la que hi ha a la imatge) agafen significativament més gotetes de greix (verdes) de l’habitual, i els seus cossos tenen com a conseqüència proporcions de greix més elevades. Curiosament, els humans obesos també tenen nivells més baixos d’aquesta proteïna en comparació amb els individus prims, el que suggereix un mecanisme conservat i apunta a possibles futurs tractaments d’obesitat. Donat que qualsevol tractament d’aquest tipus seria molt tardà, de moment, trobar maneres inventives de fer més exercici i menjar menys formatge, poden ser la claus per cabre per les portes de les nostres cases quan finalment sigue segur eixir.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Claudia Matthaeus, Max Delbrück Center
  Crystallography, Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Berlín, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors/es originals
  Investigació publicada en PNAS, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.