• 8 de maig de 2018

  Fetus Gras

  Tot i que pot semblar obvi atribuir la culpa de la creixent epidèmia d'obesitat a les dietes pobres o la manca d'activitat física, encara no sabem molt sobre per què un individu augmenta de pes o no. Per descobrir-ho, els científics estan tornant al començament de la vida. Estan investigant si el fet que una mare tinga sobrepès durant l'embaràs influïx en el fet que el seu fill siga propens a tindre també sobrepès. Estudiant els micos embarassats com a model per als éssers humans, s'ha descobert que les gotes de greix (taques roges de la imatge) s'acumulen en els fetges dels fetus de mares obeses (imatge de la dreta), però no en la descendència de les dones amb un pes saludable (imatge de l'esquerra), la qual cosa podria contribuir, més tard, a problemes de salut i obesitat. Més del 50 per cent de les dones en edat fèrtil tenen sobrepès o obesitat a tot el món, de manera que és vital comprendre com el pes de la mare afecta la salut de la seua descendència.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Sobha Puppala i col·laboradors
  Department of Internal Medicine/Molecular Medicine, Wake Forest Baptist Medical Center, Medical Center Blvd, Winston‐Salem, NC
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of Physiology, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.