• 6 de febrer de 2018

  Força a la Força

  Aquestes cèl·lules amb ratlles es veuen exactament com les d'un múscul esquelètic saludable. Però en comptes de créixer en el cos des de zero, s'han creat al laboratori a partir de cèl·lules humanes adultes que s'han tornat a convertir en cèl·lules mare que després han sigut persuadides per tindre una nova vida com a fibres musculars. El procés comença amb cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPS), que s'obtenen mitjançant el tractament de cèl·lules de la pell o de la sang amb factors especials de ''reprogramació''. Aquestes cèl·lules reben una dosi d'una molècula generadora de múscul, anomenada Pax7, i creixen en unes condicions especials per crear fibres llargues. Aquests músculs de laboratori poden respondre a impulsos elèctrics com els músculs reals del cos i també funcionen quan es trasplanten a ratolins. Aquesta és la primera vegada que els investigadors han aconseguit desenvolupar músculs humans funcionals a partir de cèl·lules iPS. La tècnica podria ser utilitzada per desenvolupar i provar tractaments per a malalties rares que afecten als músculs, o fins i tot créixer nous músculs per als trasplantaments.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del Bursac Lab, Duke University
  Investigació del Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, gener de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.