-
6 de febrer de 2018
Força a la Força
Aquestes cèl·lules amb ratlles es veuen exactament com les d'un múscul esquelètic saludable. Però en comptes de créixer en el cos des de zero, s'han creat al laboratori a partir de cèl·lules humanes adultes que s'han tornat a convertir en cèl·lules mare que després han sigut persuadides per tindre una nova vida com a fibres musculars. El procés comença amb cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPS), que s'obtenen mitjançant el tractament de cèl·lules de la pell o de la sang amb factors especials de ''reprogramació''. Aquestes cèl·lules reben una dosi d'una molècula generadora de múscul, anomenada Pax7, i creixen en unes condicions especials per crear fibres llargues. Aquests músculs de laboratori poden respondre a impulsos elèctrics com els músculs reals del cos i també funcionen quan es trasplanten a ratolins. Aquesta és la primera vegada que els investigadors han aconseguit desenvolupar músculs humans funcionals a partir de cèl·lules iPS. La tècnica podria ser utilitzada per desenvolupar i provar tractaments per a malalties rares que afecten als músculs, o fins i tot créixer nous músculs per als trasplantaments.
Escrit per Kat Arney
Imatge del Bursac Lab, Duke University
Investigació del Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
Investigació publicada en Nature Communications, gener de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.