• 25 d'abril de 2017

  Gens amb Mandíbules

  En algun temps, els taurons varen lluitar contra els dinosaures pel seu menjar,i han anat evolucionant en depredadors despietats i eficients des d'aleshores. L'evolució també ha anat perfeccionant el seu sistema immunitari –els taurons com aquest Gran Blanc poden curar les seues ferides molt ràpidament. Dos gens de la immunitat del tauró, anomenats LGMN i Bag1, han cridat l'atenció dels investigadors recentment, degut a què gens similars dels humans es troben involucrats freqüentment en càncers. Estudiant com aquests gens s'han adaptat per protegir els taurons front malalties pot influir en les teràpies gèniques en humans en els porpers anys. Aquests predadors dentats també mostren una notable adaptació en els gens que els defenen d'infeccions – de molta utilitat en els mars, allotjament de molts tipus de bacteris. Amb tot açò, els taurons tenen molt que contar-nos sobre la nostra pròpia evolució i salut en el futur – una altra raó per la que la fundació Save Our Seas està tractant de protegir-los dels perills de la sobrepesca.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Bernard Dupont
  Recerca feta al Save Our Seas Shark Research Center and Guy Harvey Research Institute, Nova Southeastern University, FL, EUA; Department of Population Medicine and Diagnostic Sciences, College of Veterinary Medicine, Cornell University, NY, EUA
  Imatge publicada originalment a Flickr sota una llicència Creative Commons (BY 2.0)
  Investigació publicada en BMC Genomics, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.