• 05 de setembre de 2022

  Geometria Intestinal

  L’intestí humà té una longitud aproximada de 6 metres, no obstant això, cap comprimit dins del nostre cos. Durant el desenvolupament, el tub digestiu forma un patró de bucle reproduïble per encaixar en eixe espai, la qual cosa suggerix que està controlat pels nostres gens. No és fàcil seguir la pista de com les cèl·lules influïxen en els canvis de forma d'òrgans sencers, ¡especialment en el cas d'òrgans interns com l'intestí! Però els investigadors han desenvolupat una nova tècnica d’imatgeria per analitzar exactament això. Van visualitzar el plegament i l'elongació de l'intestí mitjà de les mosques i van generar pel·lícules de lapse de temps que mostren com les capes de cèl·lules musculars (de color groc) i les cèl·lules endodèrmiques (de color blau) que formaran el revestiment interior de l'intestí, interactuen per modelar-lo en quatre cambres abans de començar a enrotllar-se. Amb una anàlisi més detallada, van descobrir que les constriccions musculars que induïxen canvis de forma en les cèl·lules endodèrmiques per formar les cambres són desencadenades per molècules de senyalització controlades pels gens Hox, coneguts per controlar el desenvolupament del patró dels teixits.

  Escrit per Sophie Arthur

  Imatge del treball de Noah P Mitchell i col·laboradors/es
  Department of Physics, University of California, Santa Barbara, Santa Barbara, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, gener de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.