• 28 d'abril de 2022

    Gestió de Xarxes

    Com un equip de guàrdies de seguretat que patrullen un gran museu, els macròfags treballen en equip per netejar el cos d'invasors o del material de cèl·lules mortes. Però mentre que les ràdios i els auriculars poden ajudar els guàrdies de seguretat a coordinar la seua acció, no està del tot clar com els macròfags treballen junts per prendre mesures quan siga necessari i mantindre la vigilància del cos correctament. Els macròfags poden viatjar a través dels teixits canviant de forma, flexionant i unint-se a l'entorn amb proteïnes similars al velcro, anomenades integrines. Els investigadors que pensaven que les diferents formes de moviment podrien influir en l'activitat de la xarxa van investigar què passaria si els macròfags de ratolí foren manipulats per a no tindre integrines. Tant en experiments de laboratori com en el teixit viu del ratolí (a la foto), els macròfags resultants (groc) van ser capaços de desplaçar-se a llocs ferits amb normalitat, però no van poder mantindre el seu comportament habitual de vigilància. El moviment individual de les cèl·lules va dictar el rendiment de tota la xarxa, la qual cosa podria tindre implicacions per als tractaments que tenen com a objectiu regular la inflamació.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge del treball de Neil Paterson i Tim Lämmermann
    Max Planck Institute of Immunobiology and Epigenetics, Freiburg, Alemanya
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en eLife, març de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.