• 14 de juliol de 2020

  Il·luminant el Test d'Anticossos

  Tant en la lluita contra el coronavirus com amb altres patògens, el sistema immune del cos produeix proteïnes menudes anomenades anticossos que reconeixen i s'uneixen a l'invasor. Els tests ràpids per detectar-los a la sang d'una persona tendeixen a ser binaris, és a dir, poden només detectar la seua presència o absència. Per obtindre informació quantitativa, que pot servir per saber si la infecció està tenint lloc en eixe moment, el grau d'immunitat i altres dades, són necessaris als laboratoris tests més extensius. Un novedós test d'anticossos (present a la imatge) és, sorprenentment, ràpid i quantitatiu al mateix temps. Està compost per filaments de cotó (els patrons en forma d'estrela) carregats de molècules bioluminiscents verds que canvien de color a blau quan s'uneixen a anticossos. Si la mostra de sang utilitzada presenta una gran quantitat d'anticossos, els filaments tindrán un to de blau més intens. A més, per recollir els resultats, només es necessita la càmera d'un mòbil amb un adaptador per a la lent.

  Escrit per Illuminating Antibody Test

  Imatge adaptada del treball de Kosuke Tomimuro i col·laboradors
  Department of Applied Chemistry, Keio University, Yokohama, Japó
  Drets reservats pels autors originals
  Publicat en ACS Sensors, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.