-
26 de gener de 2022
Imatgeria de les teues Inhibicions
Hi ha 10 vegades més neurones al teu cervell que persones al planeta. És, per tant, comprensiblement difícil mapificar aquestes cèl·lules nervioses. Els investigadors assumixen ara aquest repte centrant-se en un grup que reduïx l'activitat d'altres neurones, és a dir neurones inhibidores. Utilitzant microscòpia electrònica a gran escala, van mapificarar neurones inhibidores anomenades cèl·lules en canelobre, les quals establixen connexions anomenades sinapsis amb neurones piramidals, a una part del cervell del ratolí responsable de la visió. Les imatges es van reconstruir en models 3D (a la foto), que es van utilitzar per ajudar a simular els efectes de les sinapsis de les neurones en canelobre (en roig) sobre l'activitat de les neurones piramidals (en gris). Trobaren un tipus especial de sinapsi, les sinapsis axo-axòniques, que eren especialment eficaces per reduir l'activitat de les neurones piramidals que eren estimulades i inhibides simultàniament. Aquest mapatge ampli aporta llum sobre com les neurones controlen la seua activitat al cervell.
Escrit per Lux Fatimathas
Vídeo del treball de Casey M Schneider-Mizell i col·laboradors/es
Allen Institute for Brain Sciences, Seattle, WA, EUA
Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, desembre de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.