• 4 d'agost de 2020

  Interferència Elèctrica

  Una abella perduda que vola per una habitació és una molèstia menor, però si de forma inadvertida puja fins a la teua màniga, es converteix en un problema molt més gran. De la mateixa manera, els adenovirus sovint tenen efectes menors en el nostre cos, causant un atac de refredat comú, però de vegades poden causar danys greus, fins i tot mortals, si apleguen al cor. Per tal d'investigar aquest impacte greu, els investigadors infectaren cèl·lules de cor humà amb el virus al laboratori. Aquests van trobar que el virus es reuneix en matrius de bresca (representades amb microscòpia electrònica) per replicar-se i interferir amb la senyalització elèctrica entre cèl·lules, per culpa del seu control dels canals que les uneixen. Aquests canals transmeten senyals elèctrics que permeten als milions de cèl·lules del cor coordinar-se i bategar alhora. Encara pitjor, el virus impedeix el creixement de canals de substitució, impossibilitant qualsevol mitigació del problema. Podríem utilitzar les tècniques del virus per retornar el control i desenvolupar nous tractaments per als cors que no bateguen?

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Patrick J. Calhoun i col·laboradors
  Fralin Biomedical Research Institute al VTC, Roanoke, VA, EUA
  Aportació i drets de la imatge reservats per Fralin Biomedical Research Institute al Virginia Tech
  Investigació publicada en the FASEB Journal, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.