• 9 de desembre de 2016

  Investigant Càncers poc Comuns

  El càncer no és una malaltia, sinó moltes amb diferents característiques i tractaments. Degut a què els càncers poc comuns no estan tan amplament estudiats, els càncers més estranys solen tindre majors taxes de mortalitat. Aquest és el cas dels tumors neuroectodèrmics primitius (CNS-PNET), uns tipus de càncer cerebral en xiquets. Malgrat això, els científics han desenvolupat recentment un tipus molt similar de càncer en el peix zebra – el qual es mostra ací, amb l’àrea fúcsia marcant el tumor. Aquests poden ser utilitzats per a provar tractaments potencials, i els investigadors ja han trobat un candidat interesant. Un compost que inhibeix el gen anomenat MEK – el qual ja es contemplava com a tractament potencial per a altres càncers– tractant el càncer de forma satisfactòria en la majoria dels peixos. És un tema excitant per a futures investigacions ja que aquest model podria ser prompte utilitzat per a fer proves amb cèl·lules procedents de tumors de pacients, ajudant a desenvolupar tractaments personalitzats que s’adapten millor per a cadascun d’ells.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Katarzyna Modzelewska i col·laboradors
  Department of Oncological Sciences and Huntsman Cancer Institute, University of Utah School of Medicine, Salt Lake City, UT, EUA
  Drets de la matge reservats per Elsevier 2016


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.