-
14 de març de 2019
Jocs de Guerra
Els bacteris que habiten i colonitzen el cos humà tenen una varietat en constant renovació d'estratègies astutes per evitar ser detectades pel sistema immunitari. Però, igual que en qualsevol operació de contraintel·ligència, el sistema immunitari humà també s'adapta constantment per afrontar les últimes amenaces. Per exemple, els fagòcits humans (un dels quals es mostra de color morat) expressen una proteïna receptora particular anomenada CEACAM3 que ajuda a aquestes cèl·lules a detectar i destruir certs bacteris específics als humans (turquesa). I a l'examinar la seqüència genètica de CEACAM3 en humans i els nostres cosins propers els ximpanzés, està clar que la proteïna ha estat evolucionant ràpidament per adaptar-se als bacteris que se’ns han anat adaptant simultàniament. A més, la identificació de les variants naturals del receptor, que són capaces de reconèixer un conjunt més ampli d'espècies bacterianes que altres, destaquen la implacable lluita estratègica en què participen els patògens i els hostes.
Escrit per Ruth Williams
Imatge de l'Electron Microscopy Centre, Department of Biology, University of Konstanz, Dr. M. Laumann i Prof. Dr. C. R. Hauck
Lehrstuhl für Zellbiologie, Fachbereich Biologie, Universität Konstanz, Konstanz, Alemanya
Investigació publicada en Current Biology, febrer de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.