• 17 de juliol de 2018

  Jugant amb el Sistema

  Gràcies als microscopis de grans augments, els investigadors ara són capaços d'observar neurones individuals i mapificar les connexions entre elles. Però aquesta tasca és complicada i meticulosa quan es treballa amb 100 mil milions de neurones i 100 bilions de connexions en un cervell humà sencer. Per accelerar el procés, els científics han trobat ajuda en un quart de milió de jugadors de videojocs que cartografien les retorçudes connexions existents entre més de 3.000 neurones. Aquests juguen a l'EyeWire, un joc que empra dades reals d'imatges obtingudes d'un xicotet fragment de teixit nerviós procedent de la part posterior de l'ull d'un ratolí. Fins ara els jugadors han descobert diversos tipus completament nous de cèl·lules i han fet mapes detallats de connexions entre neurones, incloent aquesta entre una neurona ganglionar (blau) i una cèl·lula amacrina estel·lar (groc), demostrant que no és necessari treballar en un laboratori per ajudar a la ciència vital.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge d'Alex Norton, Eyewire
  Neuroscience Institute, Princeton University, Princeton, NJ, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.