• 17 d'agost de 2020

  La Dolça Vida

  Tots tenim set, però ¿sabies que la set sovint està relacionada amb dietes altes en sucre? Hui en dia, les dietes altes en sucre són un problema global important per a la salut humana, subratllant diverses malalties metabòliques, com la diabetis. Utilitzant mosques del vinagre, els investigadors de MRC LMS han revelat que alimentar-les regularment amb molt de sucre causa deshidratació, un increment en sang de purina i l'acumulació del seu producte en descomposició, l'àcid úric com a cristalls o "pedres als renyons" a l'interior dels túbuls renals ("renyons" de la mosca del vinagre). L'àcid úric acumulat per l'increment de sucre ingerit s'observa ací com àrees obscures en la imatge dels túbuls renals. L'equip va descobrir que el sucre alimentari estava associat amb la funció renal humana i els nivells de purina en sang. Entendre la via purina pot proporcionar als investigadors nous objectius per a fàrmacs que prevenen la formació de cristalls d'àcid úric millorant la salut al mateix temps que es reduïxen les morts per la gran ingesta de sucre. Obteniu més informació sobre els grups MRC LMS (incluint el grup Redox Metabolism d'Helena Cochemé) en la campanya Summer of Science en Twitter i altres llocs utilitzant #SummerOfScience.

  Escrit per Lauren Green
  Imatge del treball d'Esther van Dam, Lucie A.G. van Leeuwen i Eliano dos Santos, i col·laboradors
  Redox Metabolism Group, MRC London Institute of Medical Sciences, Imperial College London, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicada en Cell Metabolism, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.