• 24 de març de 2015

  Les Cèl·lules s'Aglomeren

  La capacitat dels grups de cèl·lules, estretament unides, de moure's al llarg del cos és crucial per a la cicatrització de les ferides, i ara els científics tenen una millor idea de com funciona. La absència de força mecànica entre les cèl·lules en el lloc d'una nova ferida, on les cèl·lules han estat destruïdes, provoca la producció d'una proteïna anomenada DII4 en algunes cèl·lules. Aquesta, al seu torn, diu a les altres que es moguen i òmpliguen el buit. Les cèl·lules que en un principi són idèntiques s'especialitzen en dos grups: líders (marcades amb fluorescència verda) i seguidores (amb color blau). I sembla que l'activació del gen que expressa DII4 és crític: està activat en cèl·lules líders, però no en les seguidores. La nostra nova comprensió del que impulsa la migració cel·lular col·lectiva ens podria ajudar a manipular millor les cèl·lules per reparar el teixit danyat en les ferides de pacients que no sanen normalment. També pot ajudar a crear teixits i òrgans al laboratori.

  Escrit per Daniel Cossins

  Imatge de Pak Kin Wong
  The University of Arizona, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons
  Investigació publicada en Nature Communications, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.