• 2 de maig de 2021

  Lliurament Interromput

  Dins de cada cèl·lula, una flota de vehicles de repartiment transporta paquets d'A a B, garantint que les proteïnes i nutrients es dipositen de manera eficient allà on més es necessiten. Qualsevol mal funcionament d’aquests transportadors, anomenats endosomes, pot provocar embussos de trànsit i acumulacions de proteïnes. WASHC4 (verd a la secció del cervell del ratolí a la imatge) és una proteïna implicada en el tràfic d’endosomes i investigacions anteriors han demostrat que els nens amb una mutació genètica que afecta aquesta proteïna tenen problemes per aprendre. Per a estudiar açò, un grup d'investigació va replicar aquesta mutació en ratolins. Els ratolins van desenvolupar menys proteïnes WASHC4, endosomes de grans dimensions i un excés de proteïnes que descomponen el material, provocant una acumulació de deixalles. Els ratolins amb aquest sistema de lliurament alterat van mostrar dificultats d'aprenentatge i van desenvolupar problemes de moviment que van empitjorar amb l'edat, que també es van trobar en pacients amb la mutació. La comprensió de la base molecular dels símptomes físics pot conduir a nous enfocaments de tractament o, encara millor, de prevenció.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Jamie L Courtland and Tyler WA Bradshaw, i col·laboradors
  Duke University School of Medicine, Durham, NC, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, març de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.