-
27 de novembre de 2020
Lluitant amb els Immortals
Imagineu un zombi no mort, que vagueja sense parar durant tota l'eternitat. Ara imagina una cèl·lula cancerosa. Molts càncers sorgeixen quan les cèl·lules passen per la "immortalització", i la regulació que normalment marca el fi de la seua vida de forma natural es bloqueja, permetent una proliferació incontrolada. Per a entendre millor aquesta transició perillosa, els investigadors observaren el moment exacte quan les cèl·lules de la mosca del vinagre es tornaren immortals, i van fer un seguiment detallat dels canvis metabòlics associats, per vore si aquests eren una causa o resultat del procés. Trobaren que els tumors van utilitzar més oxigen que les altres cèl·lules, i aquesta reacció dependent de l'oxigen té un paper clau en la immortalització. Implica la fusió dels mitocondris -les centrals elèctriques de les cèl·lules- mostrades en roig a les cèl·lules tumorals capturades, i els experiments mostraren que sense aquesta fusió, les cèl·lules tumorals no podrien tornar-se immortals, la qual cosa podria dur algun dia als investigadors a desenvolupar noves tècniques per a parar els càncers abans que comencen.
Escrit per Anthony Lewis
Imatge feta pel Knoblich lab, IMBA
Institute of Molecular Biotechnology of the Austrian academy of Sciences (IMBA), Viena, Àustria
Investigació publicada en Cell, setembre de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.