• 24 d'agost de 2016

  Malària d'Interès

  Hi ha moltes maneres de fer front a una epidèmia com la malària; una és passar a l'atac. Plasmodium falciparum (Pf) és un paràsit que porta la malaltia, i que depèn d'una proteïna anomenada Hsp90 per sobreviure. Els farmacòlegs estan examinant l'estructura química de Hsp90 (porpra) a la recerca dels seus punts febles; la seva superfície amb borles oculta esquerdes i forats en què les molècules del fàrmac es poden encaixar i fer que canvie el comportament de la proteïna. Aquest enfocament virtual accelera el disseny de fàrmacs cars; identificant un compost de color groc que encaixa en una 'butxaca' específica de Hsp90, que evita que treballe i potencialment mata el paràsit Pf. A vegades pot semblar que hi ha un llarg camí des del banc del laboratori al món real, però aquí hi ha un procés que ara es pot utilitzar per processar ràpidament grans quantitats de productes químics contra la malària, potencialment salvant milers de vides.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Tai Wang, Pascal Mäser i Didier Picard, mostrada amb el permís d'ACS
  Université de Genève, Genève, Suïssa
  Drets de la imatge reservats per l'American Chemical Society 2016
  Publicat en Journal of Medicinal Chemistry, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.