• 11 de març de 2018

  Mantenidors de Criptes

  Les glàndules que revestixen la paret de l'úter són vitals durant l'embaràs – produixen productes químics que nodrixen l'embrió primerenc. Però els investigadors van descobrir una cosa més, després d'haver utilitzat la microscòpia de fluorescència en capa per tindre un bona observació de les glàndules (de color blau) que creixen sobre les parets (porpra) d'aquests úters de ratolí. Les imatges en 3D a la part superior (amb major detall a la dreta), mostren les glàndules disposades com a dits en un guant, al voltant d'una regió de l'úter anomenada cripta, on s'implanta l'embrió. Els investigadors creuen que les glàndules s'apropen i toquen l'embrió, i la combinació de contacte químic i físic pot ser interrompuda durant l'embaràs, cosa que provoca un avortament involuntari. L'úter de les imatges inferiors, fotografiat amb una tècnica diferent, manca d'una proteïna important anomenada Vangl2, que deixa les seues glàndules atrofiades i desordenades. El següent treball és investigar el paper de proteïnes similars en la funció de guiar la connexió entre els embrions humans i les glàndules uterines de la mare.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Jia Yuan i Wenbo Deng, i col·laboradors
  Division of Reproductive Sciences, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.