• 26 de maig de 2016

    Mantin el Batec

    Les arítmies (batecs irregulars del cor) poden sorgir de diferents parts del cor i causar símptomes greus, fins i tot la mort sobtada. Tot i que l'arítmia en les aurícules (les càmeres superiors del cor) generalment no és mortal, pot causar un accident cerebrovascular o palpitacions. Comparant l'ADN d'una família amb diversos membres que pateixen d'arítmia auricular es va trobar que compartien una única mutació genètica. Aquest gen canviat anomenat MYL4, que codifica un tipus de miosina, una de les molècules que formen el múscul. Al causar-li a un peix zebra una mutació similar (la imatge mostra múscul auricular a molts augments en un peix sà) els investigadors van ser capaços d'estudiar el seu efecte sobre el cor. La mutació obstaculitzava la unió de la miosina a una altra molècula anomenada actina; de manera que, en els peixos mutants, desapareixia la regió on s'uneixen ambdues (ratlles verticals a la foto). Així que, com aquestes unions són estructuralment vitals per convertir el senyal elèctric en el batec, es produeix l'arítmia.

    Escrit per Esther Redhouse White
    Imatge del treball de Nathan Orr i col·laboradors/es
    https://www.uhnresearch.ca/
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons ( BY 4.0 )
    Publicat en Nature Communications, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.