• 22 de novembre de 2019

  Millor Junts

  Com qualsevol societat que funciona bé, les cèl·lules tenen els seus propis centres de reciclatge, coneguts com a lisosomes. Aquests petits compartiments estan plens de productes químics agressius que descomponen molècules grans no desitjades en petits components que poden ser transportats a un altre lloc de la cèl·lula i convertits en nous materials útils. Tanmateix, se sap molt poc sobre els components dels lisosomes mateixos, ni sobre com les molècules són transportades dins i fora d'ells. Els investigadors tenen ara ratolins genèticament dissenyats que manquen d'una proteïna que és important per al transport dels lisosomes, anomenada MFSD1 (tenyida en color verd en aquesta imatge d'una cèl·lula de ratolí). Aquests animals desenvolupen danys hepàtics i càncer més tard en la vida, destacant la importància del funcionament dels lisosomes per a la salut. La MFSD1 es troba específicament en els lisosomes (tenyits en roig) i funciona juntament amb altra molècula anomenada GLMP. Esbrinant com cooperen aquestes dues proteïnes, els investigadors esperen comprendre més coses sobre les malalties hepàtiques i descobrir nous tractaments.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de David Massa López i col·laboradors
  Institute of Biochemistry, Christian-Albrechts-University Kiel, Kiel, Alemanya
  Imatge publicada sota una llicència Creative Commons
  Publicat en eLife, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.