• 7 de maig de 2019

  Millorant els Fàrmacs Oculars

  La regió de la màcula de la retina dels ulls és la responsable de la visió central dels colors, donant un detall precís, essencial per a moltes de les nostres activitats diàries. La seua deterioració és deguda a situacions de retinopatia diabètica i degeneració macular associada a l'edat, causant una pèrdua de visió particularment debilitant. En ambdues afeccions, els vasos sanguinis de la màcula retinal patixen un creixement anormal i fugues – com s'observa en la imatge de la dreta els vasos sanguinis de la retina del ratolí desprenen el material d'assaig fluorescent creant una boira. Tot dos aspectes patològics contribuïxen a desenfocar i enfosquir la visió, no obstant això els fàrmacs actuals només afronten el creixement anormal dels vasos sanguinis. Un fàrmac experimental recentment desenvolupat, per contra, bloqueja ambdós problemes – com pot observar-se en els vasos sense fugues de la imatge de l'esquerra de la retina tractada de ratolí. S’espera que un major nombre d'assajos i desenvolupament clínic d’aquest fàrmac conduïsca a un tractament més complet per a salvar les funcions de la màcula retinal i, per tant, la visió.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Alexsander Popel
  Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Investigació publicada en Journal of Clinical Investigation inSIGHT, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.