• 10 de maig de 2019

  Millorant la Imitació

  Ja siga estudiant la biologia del càncer, o provant fàrmacs dissenyats per a destruir-ho, els anàlisis inicials d’un investigador seran probablement realitzats en una placa de cultiu amb cèl·lules canceroses. Però com els cultius cel·lulars simples estan limitats en la semblança amb tumors reals, hi ha esforços permanents per a millorar-los. Recentment, per exemple, els científics desenvoluparen mini tumors – cèl·lules canceroses crescudes com protuberàncies o esferes en 3D, (com la imatge de les cèl·lules canceroses del pàncrees) – el qual proporciona una representació més pròxima al microambient natural del tumor. Ara, estan abordant medis de cultiu. El medi de creixement estàndard no s’ajusta al fluid natural dels teixits del cos i, per tant, pot influenciar en el comportament i resposta del fàrmac en el medi cel·lular de manera poc realista. Analitzant els components dels fluids de diversos teixits i tumors humans, i creant receptes combinades, els investigadors esperen crear un cultiu tumoral el més realista i, per tant, generar resultats més significatius.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Min Yu, Eli i Edythe Broad Center for Regenerative Medicine i Stem Cell Research en USC
  Investigació de Massachusetts Institute of Technology, MA, i University of Chicago, IL, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY-NC-ND 4.0)
  Investigació publicada en eLife, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.