• 25 de febrer de 2019

  Mini-Models

  Per tal d'estudiar el disseny dels gratacels o les dinàmiques de vol dels avions, sovint fem un model a escala, més menut, abans de manipular l'objecte real. Els investigadors seguixen un mètode similar a l'hora d'estudiar els nostres òrgans. Uns conjunts de cèl·lules semblants a òrgans en miniatura són emprats per a simular condicions com el càncer a una escala segura i administrable tot demostrant com s'afermen al nostre organisme. Per exemple, els científics que estudien càncers d'esòfag sempre han trobat un obstacle en la manca d'opcions experimentals, però ara han produït organoides que poden replicar les condicions genètiques i fisiològiques de la malaltia. Aquests organoides (fotografiats al 3r, 7é, 14é i 21é dia de desenvolupament des del moment en què s'obtenen d'un tumor, que fa de punt de partida) aporten una nova i realista plataforma per provar fàrmacs i altres tractaments, així com l'oportunitat d'observar l'avanç de la malaltia, sense posar en perill vides humanes o animals.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Xiaodun Li i Hayley E. Francies, i col·laboradors
  MRC Cancer Unit, University of Cambridge, Cambridge, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.