-
23 de març de 2019
Mirar, Escoltar
Cada so que pots escoltar en aquest moment està format per vibracions a l'aire. Aquestes vibracions agiten petits sensors a l'orella, que convertixen el moviment en missatges moleculars que el teu cervell interpreta com a so. Aquests sensors se situen al llarg d'una estructura en forma d'espiral anomenada òrgan de Corti. Mapificar l'estructura exacta d'aquesta espiral i les seues cèl·lules ajudaria a desxifrar el que ocorre quan l'orella es deteriora, però les tècniques clàssiques de dissecció perden gran part de l'estructura 3D, cosa que és problemàtica, ja que diferents parts responen a diferents freqüències de so, i gran part de la pèrdua auditiva depèn de la freqüència. Amb una combinació de l'aclariment dels teixits, una tècnica que fa que els òrgans siguen transparents per a la seua visualització, i el reconeixement de patrons d'aprenentatge automàtic, un nou estudi ha produït imatges d'alta definició en 3D (fotografiades des de dalt i pel costat). Açò donarà una visió tant a l'audició normal com de la progressió de la malaltia, i potser un dia donarà lloc a noves teràpies per a la pèrdua d'audició relacionada amb l'edat.
Escrit per Anthony Lewis
Department of Cellular Neurobiology, Graduate School of Medicine, The University of Tokyo, Tokyo, Japó
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, gener de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.