• 16 de agost de 2022

  Mostra les Dents

  Els fagòcits són cèl·lules immunitàries amb una gran gana. Solen engolir patògens sencers, però este fagòcit ha sigut enganyat - col·locat sobre una placa de vidre carregada de temptadors anticossos, s'estén sobre una cosa que mai no podrà consumir. Esta fagocitosi "frustrada" permet als investigadors fer una ullada a la maquinària molecular implicada, introduint un microscopi en la "mandíbula" oberta d'un fagòcit. Una tècnica anomenada iPALM posa en relleu el seu esquelet de diminuts filaments d'actina que es reorganitzen per formar anells d'estructures punxegudes anomenades podosomes - a vegades conegudes com a dents fagocítiques - que s'utilitzen per a enganxar-se als objectius al principi de la fagocitosi. Els colors de l'arc de sant Martí ressalten les fibres d'actina a diferents profunditats, la qual cosa dona als investigadors pistes sobre l'estructura 3D dels podosomes, en la que podrien influir futurs tractaments farmacològics per a millorar la lluita contra patògens portadors de malalties.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de J. Cody Herron, Shiqiong Hu i Takashi Watanabe, i col·laboradors
  University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.