• 23 de setembre de 2017

  Navegació Cerebral

  Els nostres cervells són únics i increïblement complexos, formen i estableixen connexions neuronals que controlen i monitoritzen una varietat de funcions corporals, com la parla i el moviment. Quan exercim estes funcions, diferents àrees del nostre cervell s’activen, les quals podem estudiar amb l’ús de diverses ferramentes de registre i anàlisi d’imatges cerebrals. Els científics han creat una base de dades de 10 mapes cerebrals individuals que poden ser usats com a un recurs per neurocientífics de tot el món. A la imatge es mostra un mapa que correlaciona les àrees cerebrals amb la seua activitat, creat mitjançant ressonància magnètica funcional i exploracions de connectivitat funcional en estat de repòs, mentre es realitzen tasques cognitives i es descansa, respectivament. Els mapes cerebrals creats són altament detallats i individualitzats, i mostren les connexions cerebrals neuronals i la seua organització. Afegir contingut a esta base de dades significa que en el futur hi haurà una major diversitat de mostres de l’arquitectura del funcionament del cervell individual, la qual podrà ajudar a donar llum sobre el nostre òrgan més complex.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de la Washington University
  Departments of Neurology, Washington University School of Medicine, St. Louis, MO, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en NeuroImage, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.