-
21 de juliol de 2017
Nervis en Creixement
El nostre sistema nerviós està format pel cervell, la medul·la espinal i les neurones [nervis] - una xarxa complexa que permet al nostre cervell comunicar-se amb la resta del nostre cos. El desenvolupament del sistema nerviós humà comença quan un embrió es troba en la seua cinquena setmana. Les neurones allarguen una projecció del seu cos cel·lular anomenat axó (representat en verd, rosa i blau en una medul·la espinal del ratolí en desenvolupament) al llarg d'una ruta específica en resposta a una varietat de senyals moleculars, guiant sistemàticament el seu recorregut cap a la medul·la espinal (esquerra) i, finalment, per tot el cos, constituint el sistema nerviós. Una particular senyal molecular anomenada netrina1 organitza el creixement de l'axó, però els investigadors han estat tractant d'entendre com ho fa. Al frenar l'activitat de netrina1, el creixement de l'axó es va veure afeblit i molt desorganitzat (a la dreta), destacant com netrina1 influeix en el creixement de l'axó i proporcionant informació als investigadors per poder regenerar axons en persones amb dany nerviós.
Escrit per Katie Panteli
Imatge del treball de Supraja G. Varadarajan i col·laboradors/es, Broad Center, UCLA
Department of Neurobiology, University of California, Los Angeles, CA, EUA
Investigació publicada en Neuron, maig de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.